Söktips kring Enångers bilder

Söktips:
I princip all text i anslutning till bilderna är sökbara via sökfunktionen, vilket innebär att det är bara fantasin som sätter gränser. Under Enångers startsida finns ju en hel del klickbara motivkategorier och ortsnamn uppräknade, och en målsättning är att alla bilder skall finnas åtkomliga via dessa ”förslag till sökord”.

Via söksidan kan du dessutom skapa sökbegrepp utifrån ditt behov. Exempel visas nedan:

 • Vill du söka på namn, så går det bra att söka på hela namnet, exempelvis ”Kalle Karlsson” så får du träff på alla bilder som på något sätt har detta namn i anslutning till bilderna. Är du dessutom osäker om denne ”Kalle” stavar efternamnet med ett eller två ”S” i efternamnet så sök på Kalle Karls så täcker du in båda alternativen. Har du däremot stavningsalternativ till exempel Lundqvist eller Lundkvist så rekommenderas två sökningar.
  Notera att det är bra att tänka på stor/liten begynnelsebokstav i namn. Sockenbilders sökfunktion är känslig för detta!


 • Om du vill söka på fotografer så går det följaktligen bra att söka på detta. För Enångers del så finns ju huvudsakligen yrkesfotograferna Walborg Rosin, Erika Nordin och A Bergström.

 • Vet du vem som äger bilderna, så ange sökbegrepp till exempel: Enångers IK så hittar du alla bilder som tillhör Enångers IK´s samling (luciabilder och fotbollsbilder mm).

 • Känner du till vilken tid en bild är inlagd, så ange till exempel sökbegrepp 2010-12 så får du träff på alla bilder som är utlagda (eller ändrade) under december år 2010.

 • ”Nummerserien” för en viss bildsamling kanske du känner till och då kan du ange den som exempel eik- så hittar du (åter igen) Enångers IK´s bilder.

 • Egna sökord kan du ange efter behov. Till exempel, bilar, båtar, båt, fiskeläge, strömming, järnväg, solförmörkelse eller vad som helst utifrån fantasins begränsningar.

 • Är du ute efter att se alla utlagda bilder, så lämna blankt i sökrutan. Bilderna visas då 10 stycken per sida med utgångspunkt mot de tidigast inlagda. Detta innebär att det blir väldigt många sidor (à 10 bilder) att gå igenom. Vill du då gå in på en specifik sida och vidare framåt så kan du göra så här:
  Adressen (upptill på skärmen) kan då till exempel se ut så här: https://sockenbilder.se/enanger2/visasok3.asp?sok=&page=1
  Vill du då börja titta vid till exempel sida 50 så ändra 1:an i adressen till 50 och tryck på Enter.
  Ovan nämnda gäller också om du går in på andra sökningar som ger stora mängder träffar, till exempel porträttalternativen.
Tillbaka till startsidan...
Alla bildrättigheter tillhör Enångers Hembygdsförening om inte annat anges. Ansvarig utgivare Hans Ekbrink.Antal besökare sedan 11 januari 2011: 8404                                                                         Till våra supportsidor